Welke kleur nagellak past bij mij?

Ontdek welke kleur nagellak past bij jouw huidskleur of persoonlijkheid

De perfecte kleur voor je nagels: altijd lastig om te kiezen. Je wilt een kleur die goed past bij
je huid, maar ook bij je outfit. Daarnaast zijn er zoveel verschillende kleuren nagellak
beschikbaar, dat het best wel overweldigend kan zijn om de perfecte kleur te ontdekken, die
goed bij jou past. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: welke kleur nagellak past bij mij?


Huidtype en ondertoon: de sleutel tot de juiste keuze

Het is goed om met de volgende factoren rekening te houden wanneer je kiest voor een nagellakkleur: je huidtype en ondertoon. Is jouw huid licht van kleur of heb je juist meer een donkere huid? Daarnaast is het belangrijk om te weten of je een warme, koele of neutrale ondertoon hebt in je huid.

 

Jouw huidtype bepalen

Laten we jouw huid eens bekijken en bepalen wat jouw huidskleur is. De vier meest voorkomende huidskleuren zijn de volgende:

 • Blanke huidskleur: deze huidskleur varieert van zeer bleek tot porselein.
 • Lichte huidskleur: deze huidskleur varieert van porselein tot beige. 
 • Medium huidskleur: deze huidskleur varieert van beige tot olijf. 
 • Donkere huidskleur: deze huidskleur varieert van karamel tot diepbruin.

Ondertoon van je huid bepalen

Naast je huidskleur is het ook belangrijk om de ondertoon in je huid vast te leggen. Het is gemakkelijk. Een truc is: Bekijk je aderen aan de binnenkant van je pols. Zie je blauwachtige of paarse aderen? Dan heb jij een koele ondertoon. Zie je groenachtige aderen? Dan heb jij een warme ondertoon in je huid. 

Een andere manier om de ondertoon te bepalen is door te kijken naar hoe jouw huid reageert op de zon: verbrand je snel, dan heb je een koelere ondertoon. Word je snel bruin, dan heeft jouw huid een warme ondertoon.

Perfect match voor jouw huidtype en ondertoon 

Benieuwd naar welke kleur nagellak het beste past bij de combinatie van jouw huidtype en ondertoon?

Wij hebben de beste matches voor jou op een rijtje gezet.

Blanke huid met een koele ondertoon

Voor mensen met een blanke huidskleur passen pasteltinten zoals zachtroze, lichtblauw en zachtgeel vaak goed. Deze kleuren complementeren de teint en zorgen voor een frisse uitstraling. 

 

Beste match: Pastel Palet en Apricot Coral 

Pastel palet bij een blanke huid en lichte ondertoon

 Apricot Coral bij een blanke huid met een koele ondertoon

Blanke huid met een warme ondertoon

Heb je een blanke huidskleur met een warme ondertoon, dan kies je het beste voor warme kleuren nagellak zoals koraal, rood of oranje. Deze nagellak kleuren zorgen ervoor dat de perzikachtige kleur van jouw ondertoon extra naar voren komt. 

 

Beste match: Nudy Latte of Apricot Coral

Blanke huid met donkere ondertoon

Lichte huid met een koele ondertoon

Mensen met een lichte huid en koele ondertoon kunnen het beste kiezen voor kleuren die niet te contrasterend zijn, zoals zachte roze tinten, lila en beige. Deze kleuren vullen de natuurlijke teint aan en zorgen voor een verfijnde uitstraling. 

Beste match: Bathglow en Ballerina

Bathglow

Ballerina nail wraps

Lichte huid met een warme ondertoon

Heeft jouw lichte huid een warmere ondertoon, dan kies je beter voor iets warmere tinten. Denk hierbij aan koraalachtige kleuren of aan roze kleuren. Met deze subtiele kleuren komt je warme ondertoon nog beter naar voren.

Beste match: Apricot Coral of Babyboom

Getinte huid met een koele ondertoon

Voor mensen met een getinte huidskleur en koele ondertonen kies je het beste voor roze of aubergine kleur. Deze kleuren complementeren de koele ondertoon en geven een chique effect.

Beste match: Shimmer Red of Timeless

Shimmer Red nagels

Timeless, voor tijdloze rode nagels

Getinte huid met een warme ondertoon

Heb je een getinte huid met een warme ondertoon, dan passen kleuren zoals felrood, lichtpaars en koper erg goed. Deze kleuren komen mooi tot hun recht tegen de warmere ondertonen van de huid en geven een levendige, glamoureuze uitstraling. 

Beste match: Very Peri of Emerald

Very Peri getinte huid met warme ondertoon

Welke kleur nagellak past bij jouw huid?

Donkere huid met een koele ondertoon

De koele ondertoon van een donkere huid, is vaak iets meer olijfkleurig. Kleuren die hier mooi bij staan zijn roze tinten. Denk hierbij aan felroze of shimmer red.

Beste match: Cat Eye Pink of Shimmer Red

Donkere huid met een warme ondertoon

Voor mensen met een diepere, donkere huidskleur en warme ondertoon zijn rijke kleuren zoals diep rood, aubergine en donkerbruin vaak de beste keuze. Deze kleuren zorgen voor een krachtig contrast en laten de nagels echt opvallen. Rood en shimmer red zijn klassieke keuzes die prachtig staan bij een donkere huid. 

Beste match: Timeless of Shimmer Red

Welke kleur nagellak? Bekijk je huidtype

Welke kleur nagellak?

Laat je persoonlijkheid zien met Gel Nail Wrap

Nagels als een expressie van jouw persoonlijkheid

Naast je huidtype is het ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijkheid en hoe jij je op dat moment voelt. Ben je sensueel, jong, creatief, rustig of ingetogen? Laat je nagels jouw unieke persoonlijkheid en stijl weerspiegelen:

 • Sensueel: als je je sensueel voelt, kunnen rode nagels een krachtige en verleidelijke keuze zijn. Rood straalt zelfverzekerdheid uit en trekt de aandacht naar je handen.
 • Jong en speels: voor een jongere en speelsere uitstraling kun je kiezen voor nail art. Van panterprint tot gedurfde geometrische ontwerpen (tip: Boho Life), er zijn eindeloze mogelijkheden om je creativiteit te uiten op je nagels.
 • Creatief: als je een creatief persoon bent, zijn de mogelijkheden eindeloos. Experimenteer met verschillende kleuren, texturen en patronen om een unieke en expressieve look te creëren die past bij jouw artistieke geest (Tip: Acetaat)
 • Rustig en ingetogen: als je de voorkeur geeft aan een meer ingetogen en rustige uitstraling, kunnen neutrale tinten zoals Nudy Latte of Ballerina perfect zijn. Deze kleuren zijn subtiel maar elegant en passen bij elke gelegenheid.

Ongeacht je huidtype, persoonlijkheid of de gelegenheid, onthoud dat nagellak een vorm van zelfexpressie is. Durf te experimenteren, wees uniek en laat je nagels jouw persoonlijkheid op een prachtige manier tonen. Of je nu kiest voor een gedurfde kleur, een verfijnde nuance of een opvallend nail art-ontwerp, laat je nagels stralen en wees trots op je unieke stijl.

Starterset Gel nagelstickers van Gel Nail Wrap

Starterset Gel Nail Wrap

Deze set bestaat uit:

 • 2 nagel stickers designs naar keuze;
 • Mini UV LED lamp;
 • XL Flacon Topcoat mat of shine;
 • Nagelriemolie Kokos of Roos.

Pak deze set van €75,75 NU VOOR MAAR €59,95 én ontvang GRATIS verzending!

Stel je starterset samen

Gel Nail Wrap starterset

Deze Gel Nail Wrap starterset bevat alles wat je nodig hebt voor...