Een UV LED lamp kankerverwekkend?

Een UV LED lamp kankerverwekkend?

Het onderzoek 

Hier vind je het initiële onderzoek wat in februari '23 gepubliceerd werd in Nature.

Wat is er precies onderzocht? 

In bovenstaande onderzoek is er een proef gedaan waar er een groep proefdieren eenmalig werd blootgesteld voor 20 minuten aan een UV-lamp, ook was er een andere groep proefdieren die 48 uur lang werden blootgesteld met elke keer 20 minuten UV-licht. Het zal je niet verbazen dat er bij de laatste groep sprake was van meer celschade dan bij de eerste groep. 

Te vroeg voor conclusies 

Bovendien, wordt er in het onderzoek ook vermeldt dat het nu te vroeg is om conclusies te trekken over het daadwerkelijk ontstaan van kanker. Je lijf is namelijk in staat om deze celschade te herstellen. Ook wordt je huid elke dag blootgesteld aan UV licht (ook op bewolkte dagen is er UV licht aanwezig als je buiten bent). 

Het gebruik van Gel Nail Wrap 

In het geval van het Mini UV LED lampje wat Gel Nail Wrap levert is het belangrijk om je te realiseren dat een klein stukje van je handen (alleen je nagels) onder de lamp liggen voor maar 60 seconden (het lampje gaat automatische uit na 60 seconden). Dit is natuurlijk niet te vergelijken met de 20 minuten in het onderzoek of meerdere keren 20 minuten in 48 uur. Ook is dit verwaarloosbaar ten opzichte van een bezoek aan de nagelsalon, omdat daar vaak meerdere lagen gel uitgehard moeten worden in meerdere minuten. Mocht je verder nog vragen hebben, neem contact op met Gel Nail Wrap. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 3